marikari.net

Pienkoneella 12.5.2005

Joo-o. Emäntä meni sitten hommaamaan meikäläisen 31-vuotispäiväksi lennon pienellä Cessna-merkkisellä härvelillä. Vaikka vähän jännitti, oli kokemus kuitenkin melkoinen. Uusiksi pitäis ottaa.... Kiitoksia vaan vaimolle :-)


DSCN4998.jpg
Tässä I maailmansodan lentäjäsankari poseeraa julman taisteluvälineensä... Äh, pakko se on tunnustaa. Tässä vaiheessa jännitti niin vietävästi. Jotenkin sitä on tottunut, että lentokone olisi isompi. Ei sitä pirulauta yksi äijä töki ympäri kenttää tosta vaan. Kone tosiaan rullattiin parkkipaikalleen ihan mies(yhden miehen)voimin.
DSCN4999.jpg
Tässä vaiheessa sitä vielä hymyilyttää, vaikka toinen olkapää on kiinni koneen ulkoseinässä ja toinen pilotin olkapäässä. Kuvista ei ehkä näy, mutta kone on sisustukseltaan tosi ahdas ja muutenkin interiööriltään kuin vanha Lada.
DSCN5000.jpg
Siinä sitä on namiskoita. Vanha tietokonepelaaja tunnisti ohjausvälineiden lisäksi mm. korkeusmittarit, keinohorisontit, kaasun, seoksen ja muut pultit sekä aavisti hämärästi radiopaneelin olemassaolon.
DSCN5002.jpg
Kiitoradalla ja kiihdytetään. Tässä vaiheessa minulle on ihan selvää että tämä vatkain ei nouse yhtään mihinkään.
DSCN5004.jpg
Ei perhana, nokka irtoaa maasta ja maa jää alle lähes huomaamatta.
DSCN5005.jpg
Kun vähän sai jo vedettyä henkeä, piti ottaa ekat ilmakuvat. Kuvaan eksyi näköjään Runosmäki, jonka takana Turun keskusta jo näkyykin.
DSCN5010.jpg
Lieto, Lundo
DSCN5011.jpg
Hima
DSCN5013.jpg
Kun kotitorppa saatiin kuvaan, suunnattiin maaseudulle. Paimionlahden yllä ja edessä näkyy Kuusistoa ja Kakskertaa.
DSCN5014.jpg
Ykskaks kuski totesi että "se on sitten sun vuoro ajaa niinku mä lupasin". Lyhyen ohjeistuksen jälkeen kykenin jo kääntämään konettakin. Rattia jompaan kumpaan suuntaan, samalla samaa poljinta vähän alas ja sitten vetoa ruorista. Johan kääntyy. Jos vetää liika kovaa, juilaisee vatsasta. Samoin kaikki äkkinäiset liikkeet palkitaan erinäisillä tuntemuksilla palleassa.
DSCN5015.jpg
Hyvin sujuu. Pelinörtit ovat näissä hommissa elementissään.
DSCN5018.jpg
Hääkirkko
DSCN5022.jpg
Ollaan ihan finaalissa (heh heh).
DSCN5023.jpg
Noista neljästä valosta kahden pitäisi olla valkoisia. Nyt ollaan vähän korkealla.
DSCN5024.jpg
Jossain Treen moottoritien yllä.
DSCN5025.jpg
Tapahtuman pääsyyllinen meni itsekin vähän valkoiseksi.

Created by IrfanView