marikari.net

Hemavan, Sverige


DSCN1873.jpg
Mökkikylä. Kylä on rinteessä (autotie on hyvä pulkkamäki) ja kuva on otettu huipulta alaspäin.
DSCN1923.jpg
Jännää pilvimuodostelmaa. Laakso on pilvessä, mutta huipulla kirkasta. Pilven ja ei-pilven raja on hämmästyttävän terävä.
DSCN1924.jpg
Tästä suunnasta näkyy paremmin, että hissillä pilvestä noustaan tosiaan äkkiä. Hämmästys oli melkoinen, kun ylhäällä onkin ihan aurinkoista.
DSCN1949.jpg
Sumu ei ole tavatonta. Ylimmillä huipuilla ollessa kannattaa olla oikeastikin tarkkana, vaikka laskureitit on merkitty asiallisesti tikuilla. Reitin ulkopuolella on komeat kiviröykkiöt, joten sinne ei kannata harhautua, ellei sinne nimenomaan ole tarkoitus mennä.
DSCN3217.jpg
Eväät säilyvät hyvin luonnon omassa jääkaapissa.
DSCN3220.jpg
Mökin interiööriä.
DSCN3227.jpg
Lasten rinne. Koko vastaa suunnilleen tyypillistä eteläsuomalaista slaalomikeskusta.
DSCN3231.jpg
Näkymä lasten rinteen juurelta ylös. Siitä menee oikeastaan parikin laskua. Hissin virkaa toimittaa sompahissiksi nimetty miehuuden tärvelin.
DSCN3240.jpg
Se korkein ja siistein huippu. Kaikille laskuille on tyypillistä, että alku on järkyttävän jyrkkä. Siitä sitten loivenee ja reisissä tuntuu, kun on koko matkan luirutellut melkein tasamaata. Tuolta ylhäältä parkkikselle menee vauhdista riippuen vartista puoleen tuntiin. Kuten näkyy, nousu on aika aakeaalaakeaa, joten lämmin tuulenpitävä vaatetus ja etenkin pläsin suojaaminen on jees.
DSCN3241.jpg
Tauko. Kamera huurtuu sisällä ikävästi.
DSCN3253.jpg
Lisää sitä sumua. Edellinen sumu oli vuodelta 3, tämä vuodelta 4.
DSCN3263.jpg
Sumeaa on, mutta tällä kertaa lumipyry ja tuuli. Kuva on ainoasta auki olevasta rinteestä (!!!).
DSCN3276.jpg
Jos ilma on hieno, on se tosi hieno. Kuva on otettu korkeamman ns. alarinteen huipulta matalamman, hotellirinteen, huipun suuntaan.
DSCN3285.jpg
Yksi ylimmän kukkulan laskuista - Mortsen. Leveä, alustaan aika jyrkkä, mutta kuitenkin selkeä ja kiva lasku. Jyrkän osan alaosassa käännytään tiukasti oikealle ja tullaan ahtaaseen paikkaan, jossa pitää osata väistellä isoa kiveä ja laskijoita, jotka ovat yliarvioineet kykynsä ja jatkavat matkaa kontaten.
DSCN3294.jpg
Taukoja ei voi koskaan pitää liikaa, ettei tule kuolio.
DSCN3312.jpg
Lopuksi vielä muistutus kuskeille: Näitä kannattaa varoa pohjoisemmassa. Ovat kesyjä elukoita eivätkä pelkää mitään tai välitä mistään.

Created by IrfanView